Artikler på dette website indeholder kommercielt indhold og annoncørbetalte links. Dette er med til at holde siden kørende.

Cafu og Dida støtter Vinicius i kampen om Ballon dOr

Vinicius Junior fortjener at vinde årets Ballon d’Or, mener to brasilianske fodboldlegender. Cafu og Dida, to prominente medlemmer af det brasilianske hold, der vandt verdensmesterskabet i 2002, har udtrykt deres støtte til den unge stjerne.

Vinicius kunne ikke føre Brasilien til triumf ved dette års Copa America, da en karantæne holdt ham ude af kvartfinalekampen mod Uruguay. Men unge Vinicius har vist fremragende form for Real Madrid i løbet af de seneste 12 måneder.

Da hverken Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo er med i afstemningen, vil der være en ny vinder af Ballon d’Or for første gang, siden Luka Modric løb med prisen i 2018. Vinicius er blandt favoritterne, og Cafu mener, at prisen bør gå til Madrid-stjernen.

“Ja, han fortjener at vinde den, han har haft en stor sæson,” udtalte Cafu til Stats Perform på Festival dello Sport i Trento, Italien. “De tal han har leveret i den forrige sæson var utrolige. Han fortjener det for det, han har gjort, og det han vil gøre i fremtiden.”

Denne holdning blev gentaget af Cafus tidligere holdkammerat på det nationale hold, Dida. Han fortalte til Stats Perform: “Vinicius er en fantastisk knægt, en fantastisk spiller, en top spiller. Han gjorde det rigtig godt sidste år, han scorede mål, han gav assists, derfor fortjener han det.”

“Hvis han vinder, er det fordi han fortjener at vinde det, fordi han klarede sig meget godt. Vi håber, han formår at vinde denne Ballon d’Or,” tilføjede Dida.

Siden starten af 2023-24 sæsonen har Vinicius direkte bidraget til 42 mål for Madrid i alle konkurrencer, hvilket inkluderer 28 mål og 14 assists. Robert Lewandowski er den eneste spiller, som har spillet for en spansk klub i hele denne periode, der har opnået flere direkte målbidrag (49 – 31 mål, 18 assists).

Ingen spiller i Europas top fem ligaer kommer tæt på at matche Vinicius for forsøg på driblinger (366), selvom den 24-årige kun rangerer som nummer syv for fuldførte driblinger (141).

Når støvet lægger sig, og stemmerne er talt op, vil vi se, om de brasilianske legender får ret, og om den unge stjerne Vinicius løber med den prestigefyldte Ballon d’Or. Uanset udfaldet har Vinicius imponeret både fans og eksperter og cementeret sin plads i fodboldverdenen som en af nutidens mest lovende talenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to top