Artikler på dette website indeholder kommercielt indhold og annoncørbetalte links. Dette er med til at holde siden kørende.

Ungarn 1-1 Holland: Dumfries holder 10-mands Oranje ubesejret

Denzel Dumfries’ sene udligning bevarede Hollands ubesejrede indledning til deres Nations League kampagne, da de reddede et 1-1 uafgjort mod Ungarn på trods af Virgil van Dijks røde kort.

Oranje holdet stirrede deres første nederlag i gruppe A3 i øjnene, da Roland Sallai hamrede Zsolt Nagys tværaflevering i nettet ved bagstolpen for at fuldende et hurtigt angreb midtvejs gennem første halvleg.

Sallai havde tidligere ramt stolpen, da Ungarn kom imponerende fra start, mens Denes Dibusz blev kaldt i aktion af Cody Gakpo i den anden ende kort før pausen.

Besøgernes position blev endnu mere usikker med 11 minutter tilbage, da Liverpool-kaptajn Van Dijk modtog to gule kort inden for tre minutter, det andet for en taktisk forseelse for at forhindre et ungarsk modangreb.

Men Ronald Koemans mandskab tog let på deres numeriske ulempe og udlignede fire minutter senere, Dumfries dukkede op umarkeret for at nikke Gakpos frispark i mål.

Ingen af holdene formåede at finde en vinder sent i kampen, og resultatet holdt Holland på andenpladsen i tabelen med fem point, to point efter førerholdet Tyskland og tre foran Ungarn.

En interessant statistik blev fremhævet på Twitter: Dette var første gang siden 7. september 2005, at Oranje holdet formåede at score efter at have modtaget et rødt kort. Van Dijk blev samtidig den ældste spiller til at blive vist ud (33 år og 95 dage) siden Phillip Cocu i netop den kamp (34 år og 313 dage).

Data Debrief: Ingen Van Dijk, intet problem

Dumfries’ udlignende mål var det første, Holland har scoret efter at have modtaget et rødt kort siden 7. september 2005, og sikrede et værdifuldt point, lige som Ungarn så ud til at trække lige op i stillingen.

Van Dijk blev i mellemtiden den ældste spiller til at blive vist ud (i en alder af 33 år og 95 dage) siden Phillip Cocu i netop den kamp (34 år og 313 dage).

Så selvom Van Dijk måtte forlade banen tidligt, kunne det hollandske hold stadig holde hovedet højt og bevare deres ubesejrede status. Det er klart, at selv med ti mand på banen, er Oranje stadig en stærk modstander på den internationale fodboldscene.